Izjave za javnost

Spomladanski ekološki izziv TZS – Pometimo pred svojim pragom!

Tradicionalno akcijo spomladanskega urejanja okolja, ki jo vsako leto simbolično začnemo ob Svetovnem dnevu vode (22.marec) ter zaključimo ob Svetovnem dnevu Zemlje (22. aprila).

13. april 2021

Deli s prijatelji

Tradicionalno akcijo spomladanskega urejanja okolja, ki jo vsako leto simbolično začnemo ob Svetovnem dnevu vode (22.marec) ter zaključimo ob Svetovnem dnevu Zemlje (22. aprila), smo pri Turistični zvez Slovenije zaradi ukrepov povezanih z epidemijo covida letos zastavili bolj individualno.

Spodbujanja družbene in okoljske odgovornosti se bomo lotili s kombinacijo najnovejšega skandinavskega trenda znanega pod imenom »plogging«, kar v prevodu pomeni pobiranje smeti med vsakodnevno rekreacijo v naravi, ter našo skrb za slovensko naravno in kulturno dediščino, čemur se Turistična zveza Slovenije posveča že več kot 100 let.

Čas karantene, ki ga večinoma preživljamo v domačem okolju, je žal pokazal, da smo v letu strahu pred virusom postali tudi manj redoljubni, zato lahko tudi v najbolj odmaknjenih kotičkih naše prelepe domovine naletimo na ponošene zaščitne maske, robčke in vrečke.

Ne čakajmo, da nas bodo spodbudili drugi, pač pa sami postanimo pobudnik, organizator in izvajalec!

Pavle Hevka,

Predsednik Turistične zveze Slovenije

Pomlad je idealen čas, da očistimo Slovenijo, saj še ni veliko nizkega rastja in smeti, ki so se nabrale čez zimo, kar kličejo, da jih poberemo in odnesemo tja, kamor sodijo – v smetnjake!

Združite prijetno s koristnim in se med sprehodom ali tekom v naravi opremite z vrečko ali nahrbtnikom in rokavicami in mimogrede poberite smeti ob poti!

Očistimo kulturno dediščino! Poskrbimo za čiste tematske in druge poti! Osvežimo naše gredice! Odstranimo covid nesnago! Opozorimo na divja odlagališča! Vključimo najmlajše! Rekreirajmo se in pobirajmo smeti! #smeTek

Priloge

Promocijski letak
704,07 KB

Oglejte si tudi

Novice

Več znanja za več turizma – utrip na spletni tržnici

11. May 2021
Novice

Spletne tržnice 18. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma

10. May 2021
Mladi

Turizmu pomaga lastna glava – spletne tržnice

26. Apr 2021

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice